petanquevereniging de bouldozers

  • DSCN0300
  • DSCN0301
  • DSCN0354
  • clubhuis buiten2
  • binnenbaan14
  • vlaggen

Kom eens kijken en probeer het eens

logo bouledozersJeu de boules is een sport waar je (nog) jarenlang plezier aan kunt beleven. Verrassend en uitdagend! Gemakkelijk en toch pittig. De sport belooft concentratie en ontspanning. Er is ruimte voor ontmoeting. En in je vakantie kan je mooi meedoen.

Gemakkelijk en toch pittig! Hoe staat het met jouw ambities?

Bijna iedereen heeft wel eens bij het spel staan kijken. We kunnen allemaal met een bal gooien. Maar probeer die bal nu eens daar te krijgen, waar je hem wilt hebben. Hoger of lager gooien, snelheid verhogen of verlagen, je techniek bijspijkeren. Je kunt veel oefenen omdat je wedstrijden wilt spelen of je komt lekker een avondje of middagje boulen.

Verrassend en uitdagend!

De verrassing en de uitdaging leiden tot veel plezier in het spel. Een steentje of een heuveltje gooit die mooie worp, die je in gedachten had, in de war. Je verbetert je met de volgende worp. Hoera! Een prachtig schot schiet de but uit het veld. Opnieuw beginnen maar weer.

Concentratie en ontspanning

Het is net als bij biljarten of schaken. Zodra je in de ring stapt, concentreer je je op je worp. Sommigen doen nog een paar stappen achteruit om het veld goed in zich op te nemen. Gooi je drie boules achter elkaar dan is de kunst om je iedere keer weer voor te bereiden. Ook mooi om dat te zien. Hoe je teamgenoten en tegenstanders op hun best zijn. Of: ook wel eens op hun slechts. In ieder geval wordt iedereen graag aangemoedigd. En daar zijn we heel goed in.
De kosten van het lidmaatschap? Daarvoor hoef je het alvast niet te laten.

Petanque spin

Petanque spin? Nee, niet die griezelige zwarte beesten, nuttig wel, maar niet te gebruiken bij het petanque. Ons lid Ron Imming heeft dit instrument bedacht en uitgevoerd. Bij het precisieschieten wil de but nog wel eens wegschieten. Dan heb je bijna een "adjudant"nodig om iedere keer de but weer op zijn plek te leggen. Dat is met dit instrument niet het geval. Het blijft keurig op zijn plaats. Het is te koop voor € 6,00 bij Ron Imming, die te bereiken is op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ron heeft een groot hart voor de petanquesport. Hij bedacht al eerder mooie scoreborden en voor dit nieuwe instrument betaal je alleen de materiaalkosten.

Voor een compleet overzicht van onze sponsors verwijzen we u graag naar onze sponsorpagina.

P.V. de Bouledozers

Lid NJBB 7007
Leekerpad  8
1689 VP  Zwaag/Hoorn
Tel: 0229-230625

Speeltijden

Binnen: oktober t/m maart
Buiten:  april t/m september
Dinsdag - 13.30 tot 17.00 uur
Woensdag - 19.30 uur tot 22.30 uur
Donderdag - 13.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag - 19.30 uur tot 22.30 uur
Zaterdag - 13.30 uur tot 16.00 uur
De kantine is een half uur voor aanvang open