petanquevereniging de bouldozers

  • DSCN0300
  • DSCN0301
  • DSCN0354
  • clubhuis buiten2
  • binnenbaan14
  • vlaggen

Kom eens kijken en probeer het eens

logo bouledozersJeu de boules is een sport waar je (nog) jarenlang plezier aan kunt beleven. Verrassend en uitdagend! Gemakkelijk en toch pittig. De sport belooft concentratie en ontspanning. Er is ruimte voor ontmoeting. En in je vakantie kan je mooi meedoen.

Gemakkelijk en toch pittig! Hoe staat het met jouw ambities?

Bijna iedereen heeft wel eens bij het spel staan kijken. We kunnen allemaal met een bal gooien. Maar probeer die bal nu eens daar te krijgen, waar je hem wilt hebben. Hoger of lager gooien, snelheid verhogen of verlagen, je techniek bijspijkeren. Je kunt veel oefenen omdat je wedstrijden wilt spelen of je komt lekker een avondje of middagje boulen.

Verrassend en uitdagend!

De verrassing en de uitdaging leiden tot veel plezier in het spel. Een steentje of een heuveltje gooit die mooie worp, die je in gedachten had, in de war. Je verbetert je met de volgende worp. Hoera! Een prachtig schot schiet de but uit het veld. Opnieuw beginnen maar weer.

Concentratie en ontspanning

Het is net als bij biljarten of schaken. Zodra je in de ring stapt, concentreer je je op je worp. Sommigen doen nog een paar stappen achteruit om het veld goed in zich op te nemen. Gooi je drie boules achter elkaar dan is de kunst om je iedere keer weer voor te bereiden. Ook mooi om dat te zien. Hoe je teamgenoten en tegenstanders op hun best zijn. Of: ook wel eens op hun slechts. In ieder geval wordt iedereen graag aangemoedigd. En daar zijn we heel goed in.
De kosten van het lidmaatschap? Daarvoor hoef je het alvast niet te laten.

Hele en halve finales Clubkampioenschap Tripletten 2019

“Laat het buiten soms stormen zo hard als het wil, het zonnetje binnen schijnt vriend’lijk en stil.”

Deze regels vielen me zo maar in, denkend aan het weer op 13 maart jl. Zo’n versje werd geschreven in poëziealbums, die hier in West-Friesland steevast “poesiealbums” werden genoemd. Het weer viel achteraf mee, en vriend’lijk en stil was het binnen ook al niet. Want er werd heus wel geschoten, maar toch alleen met boules. (Die regels slaan dus eigenlijk nergens op).

De halve finales werden gespeeld vanuit het resultaat van de voorrondes:

Plaats 1 (Martijn Bos, Vincent Kenter en Paul van de Broek) tegen plaats 4 (Wim van Heusden, Wim van der Meulen en Willem la Grouw)

Plaats 2 (Leo Rietkamp, Rob Koerts en Roel Ris) tegen plaats 3 (Albert Leene, Frans van der Linden en Rinus Nannings)

Twee teams kenden deze avond een andere samenstelling: Fred Stuijts speelde voor Wim van der Meulen; Jan Jansen speelde voor Rob Koerts.

Halve finales

Wel dan: Nadat de equipe van Martijn in 5 mènes op 9 punten kwam tegen 3 voor het team van Wim, sprokkelden Wim c.s. er nog 2 punten bij maar ze konden toch niet op tegen het team van Martijn . De wedstrijd werd beslist met 13-5, waardoor het team van Wim naar de troostfinale werd verwezen.

Het team van Leo kwam mooi op voorsprong met 7 punten. Maar daarna leek de geest ineens gebroken. Het werd 7 -7 en in de 5e mène ging de tegenpartij er ineens met 6 punten tegelijk vandoor. Tot onze verbazing was de strijd dus ineens gedaan. De ploeg van Albert won met 13 tegen 7. Ook Leo, Roel en Jan moesten dus naar de troostfinale.

Finales

Het team van Albert was alweer tegen Martijn c.s. uitgekomen voor we er erg in hadden. Enthousiast natuurlijk! Eerst gingen beide teams mooi gelijk op. Na 5 mènes was het team van Martijn koploper met 8 tegen 4. Maar, die positie konden ze niet handhaven. De tegenpartij kwam langszij 8 – 8 en ging er linea recta met winst vandoor in nog 3 mènes. Blije en teleurgestelde gezichten uiteraard. Toch weer verrassend.

De troostfinale dan. Ook hier leek het er lang op, dat de 3e plaats aan de neus van Wim, Willem en Fred voorbij zou gaan. Na 5 mènes stond het team van Leo met 10-5 voor. Het tij keerde in de 6e mène, waarin het team van Wim 6 punten haalde. Tja, dan gaat het rap. In de volgende slag sloegen Wim c.s. nog eens met 2 punten om de oren van de ploeg van Leo, zodat zij hiermee de 3e plaats veroverden.

Een compliment voor Rinus Nannings is hier nog zeker op zijn plaats. Nog minder dan een jaar lid van onze club en spelend met een C licentie zat hij toch bij de winnende ploeg. Hij was er zeker van (zo vertrouwde hij mij toe) dat zijn vrouw hem niet zou geloven.

Zoals altijd weer in de mooie jeudeboulessport: het kan verkeren.

Na afloop wist Riet ondergetekende nog in de oren te fluisteren, dat het kampioensbord voor in de kantine bijna klaar is. Fijn.

w.g. Nel Elstak

P.S. 1 De foto’s van dit kampioenschap vindt u in het foto-album.

P.S. 2 Wie de captains van de genoemde teams waren is mij onbekend. Ik heb gewoon de eerste namen genomen. Mea culpa, als ik hiermee iemand tekort heb gedaan.

Voor een compleet overzicht van onze sponsors verwijzen we u graag naar onze sponsorpagina.

P.V. de Bouledozers

Lid NJBB 7007
Leekerpad  8
1689 VP  Zwaag/Hoorn
Tel: 0229-230625

Speeltijden

Binnen: oktober t/m maart
Buiten:  april t/m september
Dinsdag - 13.30 tot 17.00 uur
Woensdag - 19.30 uur tot 22.30 uur
Donderdag - 13.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag - 19.30 uur tot 22.30 uur
Zaterdag - 13.30 uur tot 16.00 uur
De kantine is een half uur voor aanvang open