petanquevereniging de bouldozers

Monreal 2017

Vrijdagmorgen 28 juli vertrokken richting Monreal in Duitsland.

Monreal ligt in de Eifel in de omgeving van Koblenz , Andernach en Mayen.
Na een stevige rit over de Duitse snelwegen en de nodige opstoppingen (baustelle), kwamen we om ongeveer 16.00 uur aan op het boule terrein.
Degenen die met de camper / caravan gekomen waren kregen een keurige plek naast de jeu de boule baan aangewezen, de andere deelnemers verbleven in apartementen in Monreal zelf.
Het weer was goed een lekker zonnetje en geen regen, dat was eerder die week wel anders. Heinz Willy was al bang dat hij het moest afzeggen maar met de Hollanders kwam ook het goede weer mee.
Om 17.00 uur was het officiele ontvangst en konden de oude contacten weer aangehaald worden met al onze Duitse vrienden en vriendinnen. Het was een warm onthaal met koffie / thee en natuurlijk torte und kuchen.

Hierna was er gelegenheid om, indien je daar zin in had, even een balletje te gooien.
Onder het genot van een hapje en een drankje, heel gezellig de vrijdagavond door gebracht.
Zaterdagmorgen vroeg stond Heinz Willy alweer bij de campers/caravan met vers brood: hiervan moesten we een paar sneetjes afsnijden, nee werd niet geaccepteerd.
Ik moet zeggen, het was heerlijk brood. Langzaam aan druppelde iedereen weer binnen in het clubhuis en was er koffie/thee met iets erbij. De zaterdag was ingepland om zelf iets te gaan ondernemen in de omgeving van Monreal, later in de middag was het toernooi gepland. Het toernooi was Nederlanders en Duitsers door elkaar heen en bestond uit vijf partijen, na twee partijen werd er gepauzeerd om even iets te eten en drinken.
Hierna werden de laatste drie partijen gespeeld, tenminste dat was de bedoeling, dit werden echter twee partijen omdat de omstandigheden dit niet toelieten (niet voldoende licht meer). Na de prijsuitreiking werd er gezellig in het clubhuis tot in de late uurtjes gesproken over van alles en nog wat, dat onder het genot van een hapje en een drankje. Als herinnering kregen alle bezoekers een beker en een flesje wijn in een feestelijke verpakking.
Zondagmorgen was het voor deze equipe weer tijd om naar Nederland te reizen, maandag weer aan den arbeid. Zondagavond stond het gezamenlijke afscheidsdiner nog op de agenda, hoe dat is verlopen kan ik je helaas niet vertellen maar uit ervaring van voorgaande jaren, kan ik zeggen dat het altijd heel gezellig is.
Nadat we van iedereen afscheid hadden genomen zijn we om ongeveer 12.00 uur vertrokken naar Nederland, we kunnen terug kijken op een geslaagd weekend met veel bouleplezier.

Harm-Jan en Maarten Rood.

 

De foto's van dit evenement staan in het fotoalbum op deze website.

 

P.V. de Bouledozers

Lid NJBB 7007
Leekerpad  8
1689 VP  Zwaag/Hoorn
Tel: 0229-230625

Speeltijden

Binnen: oktober t/m maart
Buiten:  april t/m september
Dinsdag - 13.30 tot 17.00 uur
Woensdag - 19.30 uur tot 22.30 uur
Donderdag - 13.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag - 19.30 uur tot 22.30 uur
Zaterdag - 13.30 uur tot 16.00 uur
De kantine is een half uur voor aanvang open