petanquevereniging de bouldozers

District Noordwest Infobulletin nr. 2

Van het District Noordwest ontving de wedstrijdsecretaris het Informatiebulletin nr. 2 van 5 oktober 2018, met het verzoek dit te verspreiden onder de leden. Hetgeen wij hierbij doen. De lay out is niet onberispelijk. Jammer genoeg was er geen link naar het originele document. 

Informatiebulletin nr. 2 | 05.10.2018

 

Zomercompetities district noordwest

ZCT 2018

Team Nova Boules 1 is districtskampioen zomer tripletten 2018 (ZCT 2018) geworden. Jan, Henk  en Simon van harte gefeliciteerd. Zij hebben alle 13 wedstrijden gewonnen en met een saldo van + 99.  .

Foto: De kampioenen ZCT 2018 van links naar rechts: Jan Steenbakker, Henk Stam en Simon Elmas.

ZCD 2018

 

Team JBV Boule Lef is districtskampioen zomer doubletten 2018 (ZCD 2018) geworden. Jacob en Ronald van harte gefeliciteerd. Zij hebben van de 9 gespeelde wedstrijden 8 wedstrijden gewonnen met een saldo van + 57. Een zeer goed resultaat. Er werd alleen van de nummer 2 in de eindrangschikking verloren nl., PC Ça Roule 1.

 

Foto: De kampioenen ZCD 2018 van links naar rechts: Jacob Meijer en Ronald Leeflang,

 

De uitslagen en standen en foto’s van alle prijswinnaars in de Hoofdklasse, 1e klasse A en B en 2e klasse A en B zijn eind mei gepubliceerd op de website van district noordwest.

ZACO 2018

Hoewel de regelgeving voor de Zomeravond Club Ontmoetingen indringend zijn gewijzigd per 1-1-2018 werd dit niet goed opgepakt door een aantal verenigingen in regio Noord. Er werden in deze regio toch nog spelers opgesteld met een C-licentie. Dit was vanaf 1 januari 2018 niet meer toegestaan. Zeven verenigingen in regio Zuid en 1 vereniging in regio Noord hebben de competitie voortgezet en uitgespeeld met uitsluitend W-licentiespelers.

In één poule van acht verenigingen werd een gehele competitie afgewerkt met uit- en thuiswedstrijden. JBV Schoorl kreeg het in een kort tijdsbestek voor elkaar om 14 wedstrijden te plannen tussen begin juni en eind september. Zeer knap en goed geregeld.

Donderdagavond 27 september werd de kampioen bekend. Zonder zelf te spelen werd JBC De METEOOR uit Amsterdam kampioen. Atlantic Boules uit Koog aan de Zaan had de 27e september aan een overwinning op JBV Schoorl genoeg, maar verloor die avond nipt met 5-4. De bekers voor de nummers 1 t/m 3 werden op de erg gezellige slotavond (mêlee toernooi) vrijdag 5 oktober bij De Meteoor uitgereikt.

Foto: De Kampioenen ZACO 2018: JBC DE METEOOR uit Amsterdam-Noord

Foto: Zilver (tweede plaats) ZACO 2018 Atlantic Boules uit Koog aan de Zaan.

Foto: Brons (derde plaats) ZACO 2018 Petanque Club Ça Roule uit Heerhugowaard.

Districtsteam noordwest

De samenstelling van het districtsteam is met ingang van 1 mei 2018 veranderd.

Ruud Magré is vanwege drukke werkzaamheden in de plaatselijke politiek per heden afgetreden als verenigingsondersteuner. Het district was naarstig op zoek gegaan naar een opvolger en vond die in de persoon van Lydia Jurcka. Lydia Jurcka is secretaris van JBV Schoorl en vond het erg leuk dat zij gevraagd werd voor het district noordwest.

De samenstelling per 1 mei is nu als volgt:

Districtsteam noordwest

Districtscoördinator:

Antoine van ’t Veer

Wedstrijd coördinator:

Ben van Assema

Sportpromotor:

Gerard Schoone

Web redacteur:

Willem van Kleef

Verenigingsondersteuner:

Lydia Jurcka

SR (scheidsrechters) en WL (wedstrijdleiders) Thema- bijeenkomsten

– Woensdagavond 21 november 2018: Themabijeenkomst voor SR. Aanvang: 19.30 uur. De agenda en de locatie worden later bekend gemaakt.

– Woensdagavond 13 maart 2019:

Themabijeenkomst voor WL. Aanvang: 19.30 uur. De agenda en de locatie worden later bekend gemaakt.

De bedoeling van beide avonden is een open discussieavond waarbij de aanwezigen functionarissen zelf praktijkonderwerpen mogen aandragen.

Promotiematerialen

Het district beschikt over een aantal promotiematerialen die door verenigingen kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld ter opfleuring van de accommodatie bij toernooien en evenementen e.d. Het geeft uw toernooi net even meer cachet.

Deze promotiematerialen zijn:

– beachflags inclusief voet (4 stuks);

– spandoeken, 5 meter (4 stuks);

- rolbanner ՚Zonder Respect Geen Petanque (1 stuk);

– rolbanner ՚Play Petanque՚ (1 stuk);

– parasols inclusief voet (3 stuks).

Er is ook een folder beschikbaar met daarop onder meer een korte uitleg van de spelregels. Deze folder kunnen verenigingen gebruiken als ondersteuning bij werving van nieuwe leden of als promotiemateriaal bij toernooien en dergelijke. Voor informatie over en reservering van promotiematerialen kunnen verenigingen terecht bij Gerard Schoone (sportpromotor); 06-37271498; Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Rapportage formulieren

Helaas ontvangt het district noordwest nog niet van elke SR en WL na afloop van een regionaal toernooi (voorheen categorie 3) en competitie een rapportage formulier. Vorig jaar tijdens de kalendermeetvergadering 2017 hebben wij met elkaar afgesproken dat dit verplicht is. De NJBB gebruikt deze gegevens voor statistieken en wil graag alle gegevens bijhouden. Wij verzoeken dringend de SR en/of WL na afloop van elk toernooi binnen 48 één rapportage formulier in te leveren bij de wedstrijd-coördinator van ons district. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rapportageformulieren zijn te downloaden via de volgende link:

-      https://nlpetanque.nl/reglementen-formulieren/.

 

Overige Mededelingen:

 

-      Vanaf 1 oktober 2018 worden alle uitslagen van districtscompetities  gepubliceerd op: www.nlpetanque.nl/districtscompetities; Vervolgens klikken op regio NOORDWEST.

-      Inschrijvingen voor WCD 2018 zijn gesloten. Er hebben zich 76 doubletten ingeschreven en wij gaan van start op zondag 21 oktober 2018 op drie verschillende locaties. De loting en indeling zijn bekend en kunt u vinden op hierboven vermelde link.

-      Inschrijvingen voor de WCT 2019 kunnen nog ingediend worden t/m 15 december 2018.

-      Vergaderingen DC team noordwest

November 2018: onder leiding van bestuurslid Ton Roos (exacte datum moet nog worden afgestemd met het voltallige dc-team noordwest)

-              Besluiten DC Team noordwest districtscompetities:

WCD 2018 en ZCD 2019

Uit de enquête onder de spelers die regelmatig deelnemen aan de districtscompetities is gebleken dat een meerderheid minimaal 4 wedstrijden per speeldag willen spelen.

Het DC-team heeft besloten om de poules van 10 equipes uit te breiden naar 12 equipes eerst in 2019 voor de WCD en eerst in 2020 voor de ZCD. Dit betekent dat 2018 resp. 2019 een overgangsjaar wordt met een aangepast promotieregeling.

Voor de WCD wordt eerst in 2019 als volgt gespeeld op drie speeldagen:

4-4-3. Voor de ZCD wordt eerst in 2020 als volgt gespeeld op drie speeldagen: 4-4-3.

WCT 2019 en ZCD 2019

Uit de enquête onder de spelers die regelmatig deelnemen aan de districtscompetities is gebleken dat een meerderheid maximaal 4 wedstrijden per speeldag willen spelen.

Het DC-team heeft besloten om de poules van 16 equipes terug te brengen naar 14 equipes eerst in 2020. Dit betekent dat 2019 een overgangsjaar wordt met een aangepast degradatieregeling.

Eerst in 2020 wordt er dan achtereenvolgens als volgt gespeeld op drie speeldagen: 5-4-4 wedstrijden per speeldag.

P.V. de Bouledozers

Lid NJBB 7007
Leekerpad  8
1689 VP  Zwaag/Hoorn
Tel: 0229-230625

Speeltijden

Binnen: oktober t/m maart
Buiten:  april t/m september
Dinsdag - 13.30 tot 17.00 uur
Woensdag - 19.30 uur tot 22.30 uur
Donderdag - 13.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag - 19.30 uur tot 22.30 uur
Zaterdag - 13.30 uur tot 16.00 uur
De kantine is een half uur voor aanvang open