petanquevereniging de bouldozers

Toespraak voorzitter op de Nieuwjaarsreceptie

Er is gevraagd om de toespraak van de voorzitter, weer een pareltje, te publiceren op de website. En dat doen we dan bij dezen. 

Dames  en heren,

De uil van minerva spreidt zijn vleugels bij het vallen van de avond. Ik heb geen idee wat daarmee bedoeld wordt, dus maar een normale speech.
Dames en heren daar zijn we weer. Ik krijg deze kans maar eens per jaar, dus ga er maar rustig voor zitten. Zoals gebruikelijk 4 kantjes maar het lettertype wordt wel elk jaar groter.Welkom in de twintiger jaren, voor een enkele Bouledozers zelfs voor de tweede keer zoals Miep uit1928. Allemaal weer een jaartje ouder sommigen met nieuwe onderdelen. Heupen, knieën of een oog. Ik moet wel eens denken aan het tv-programma, the repairshop, kent u dat programma. Kunt u opa nog maken, ik ben nog zo aan hem gehecht. 2019  het jaar tegen de eenzaamheid wat dat betreft kunnen de Bouledozers zich gelukkig prijzen. Af en toe wil ik het wel van de daken schreeuwen; als je dan zo eenzaam bent, ga dan boulen.Dames en heren, in de eerste helft van het jaar heeft u dagen, soms weken achtereen zonder de gezelligheid, het luisterend oor, de wijze raad en het daadkrachtig ingrijpen  van mij moeten doen. Vanwege ziek en zeer. 2019, mijn persoonlijke rampjaar; hernia's, ontstekingen, bloedarmoede, virussen, poliepje noem maar op. Gelukkig wel op vakantie naar Griekenland alwaar Aurora mij voorzag van mijn godendrank , Mythos, Afrodite mij zalige hapjes kwamen brengen, Helena mij heerlijk masseerde en Francine mij boze blikken toewierp. Terug in Nederland. Zoveelste hittegolf net gehad. Mijn ellende begon weer. Pijn in mijn heup. Mijn geheugen gaat met sprongen achteruit en ik kan niet op woorden komen. Volgens de neuroloog door de MS, maar mijn vrienden houden het op Korsakov. Niets dan narigheid. Maar opeens was zij daar. Strak, prachtige rondingen, gewillig, onuitputtelijk. Mijn scootmobiel. Eindelijk weer onafhankelijk scheuren over de zonovergoten wegen met mijn kale kop in de wind. Maar ach en wee. Volgens mij kwam het door de trottoirband, maar vrienden zeiden; één Skuumkop maakt meer kapot dan je lief is. Ook mijn mobieltje met mijn nieuwjaarstoespraak, vol grappen en grollen scheet er mee uit. Alles kwijt. Alle anekdotes van het afgelopen jaar weg. Vandaar deze serieuze toespraak zonder kwinkslagen en zelfs een kritische noot aan het eind.

Dames en heren,
Zoveel monniken, zoveel kappen of zoals men hier zou zeggen: zoveel boulers, zoveel butjes. We bouwden een nieuwe bar, die door bijna iedereen gewaardeerd werd. Met mooie belettering, die ook door bijna iedereen gewaardeerd werd.

We plaatsten pergola's, die door bijna iedereen gewaardeerd werden.We hingen een smart tv op, die door bijna iedereen gewaardeerd werd. We vervingen de halverlichting, welke door bijna iedereen gewaardeerd werd. We gooiden grind in de hal, wat door bijna iedereen gewaardeerd werd. En we organiseerden een familietoernooi, wat wel door iedereen gewaardeerd werd. En dan dit nog. Nadat Rinus jarenlang voor wandelende spinnen, rondneuzende muizen, rammelende deuren en andere valse alarmen zijn bed uit werd gebeld, hebben we nu een écht beveiligingsbedrijf in de arm genomen en nu is er dan ook écht ingebroken. De indringer is 10 minuten binnen geweest en wij zaten 1 maand met een geplakt raam. 

170 leden en er is er niet één gelijk. Laatst dacht ik dat er twee gelijk waren, maar dat was er toch maar één die opeens een baardje had. Maar zo hebben we ook leden met lange tenen en met korte lontjes. Daar kwam ik in de dagen voor 5 december achter en kon dat toch niet wijten aan zenuwachtig zijn voor de Sint. Er werden mensen uitgescholden en zelfs bedreigd. Lomp, onbeschoft en onsportief gedrag kan op deze vereniging niet worden getolereerd, want volgens mij heeft niemand hier last van het syndroom van Gilles de la Tourette, dus gepaste maatregelen zullen daartegen moeten worden genomen. Tot nog toe ben ik er met een mailtje en/of gesprek steeds uitgekomen en beginnen we weer met een schone lei, voor de jongeren onder ons, een lei is een ouderwets tablet, waar je op kon schrijven en die je weer leeg kon swipen met een spons. Voor ik het vergeet: komend voorjaar hebben we een bestuurlijk probleem.  Drie functies zijn vacant. Doe ons een plezier en laat ons niet met zijn vieren zitten.

Dames en heren, ik vertelde u net wat wé afgelopen jaar gedaan en bereikt hebben, maar met we bedoelde ik natuurlijk onze fantastische vrijwilligers. Met name Gerard Posch,die heel veel werk heeft aan de licenties. Applaus voor de vrijwilligers. Dank u wel.

Rob Bos

P.V. de Bouledozers

Lid NJBB 7007
Leekerpad  8
1689 VP  Zwaag/Hoorn
Tel: 0229-230625

Speeltijden

Binnen: oktober t/m maart
Buiten:  april t/m september
Dinsdag - 13.30 tot 17.00 uur
Woensdag - 19.30 uur tot 22.30 uur
Donderdag - 13.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag - 19.30 uur tot 22.30 uur
Zaterdag - 13.30 uur tot 16.00 uur
De kantine is een half uur voor aanvang open