petanquevereniging de bouldozers

Training voorjaar 2017

Op zo’n laatste dinsdag trainingsavond ontkom je toch niet aan het feit dat je terugkijkt en denkt, wat hebben wij hier nou precies van opgestoken?
Veel superlatieven en gedachtegangen over het doel van oefenen waren onderling tijdens de koffie en de borrel al besproken, waarbij het duidelijk werd dat een ieder voor zich, vooraf een bepaald doel voor ogen had.
Ons doel was om na zoveel jaren van spelen, waarbij je toch het idee hebt dat er hier en daar kleine foutjes in je spel sluipen, eruit te halen en een breder tactisch inzicht te verkrijgen. Aspecten waar je tijdens het spelen van een partij, waarbij het resultaat vooral belangrijk is, niet vaak aan toekomt.

Vanaf de eerste training was het voor ons duidelijk dat Kees zijn voorbereiding goed voor elkaar had. Hij had duidelijk energie erin gestoken om voor een IEDER een goed aantal dwingende, gevarieerde oefeningen en tactische uitdagingen te bedenken. Iedere avond was weer een verassing: linten hoog en laag, rubber banden op de baan, uitgespannen oefenbanen, schietschotels, en uiteraard veel bouleballen. Eigenlijk teveel om op te noemen.

Uiteraard kunnen wij niet voor anderen spreken (in dit geval schrijven) maar wij zijn van mening dat deze oefeningen ons vooral de tools hebben gegeven om elkaar tijdens de training, tips, feedback en onderlinge ondersteuning te kunnen geven. Ook de bewustwording van eigen technische tekortkomingen door dwingende oefeningen waren voor ons zeer waardevol.
Of onze vooraf gestelde doelstellingen met deze trainingen nu echt zijn behaald weten wij nog niet zeker, maar dit zal de komende weken met veel competitie en toernooien vast duidelijk worden.

Wat ons vooral zal bijblijven is de passie van Kees en de saamhorigheid van 16 mannen en vrouwen om gemeenschappelijk te trainen met als doel beter te worden in de Sport of het Spel waar wij allemaal van houden.

Bedankt Kees voor je inzet, kantinemedewerkers voor er zijn, trainingsmaatjes voor jullie energie en het bestuur voor het beschikbaar stellen van de accommodatie,
Wij zien jullie weer op de baan,

Groetjes, 

Martijn Bos en Jan Jansen

P.V. de Bouledozers

Lid NJBB 7007
Leekerpad  8
1689 VP  Zwaag/Hoorn
Tel: 0229-230625

Speeltijden

Binnen: oktober t/m maart
Buiten:  april t/m september
Dinsdag - 13.30 tot 17.00 uur
Woensdag - 19.30 uur tot 22.30 uur
Donderdag - 13.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag - 19.30 uur tot 22.30 uur
Zaterdag - 13.30 uur tot 16.00 uur
De kantine is een half uur voor aanvang open